Událost se stala v bazénu v ulici Na Poříčí, kam dvojice mladých zlodějů dorazila v neděli 19. srpna krátce po poledni. Podle policie se oba chlapci nejprve na místě chovali jako běžní zákazníci, nakonec ale vyšlo najevo, že přišli dělat něco úplně jiného.

„Během pobytu u bazénu si totiž mladíci protiprávně přisvojili klíčky od šatní skříňky, ze které následně odcizili batoh s osobními věcmi jednoho návštěvníka. Poškozený tak ve vteřině přišel o zmiňovaný batoh, peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady a platební kartu. Mladíci pak odešli z bazénu neznámo kam,“ uvedl k případu policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté 7. září zveřejnila záběry z kamer, protože se jim do té doby nepovedlo chlapce ztotožnit. Pátrání v médiích však přineslo ovoce. „Na základě zveřejněné pátrací relace se podařilo ztotožnit dvojici nezletilců, kteří si v bazénu v ulici Na Poříčí v Praze 1 neoprávněně přisvojili batoh s osobními věcmi poškozeného. Proto v tuto chvíli pátrání odvoláváme,“ uvedl v úterý Hulan.

Fotogalerie
3 fotografie