Událost se stala 28. listopadu 2017 v domě v ulici Komunardů v Praze 7, kam se napadená šestadvacetiletá dívka nastěhovala o měsíc dříve. Podnapilému Meindlovi, kterého zběžně znala, otevřela dveře, protože jí nalhal, že přišel vrátit dluh za svého spolubydlícího. Podle obžaloby jí muž okamžitě přiložil nůž na krk a donutil ji, aby s ním odešla do jeho bytu. Tam jí nejprve řekl, že ji chce „jenom znásilnit“, což udělal.

Poté však drobné dívce údajně začal vyhrožovat smrtí a ptal se jí, zda ví, že ji zabije. Znovu ji znásilnil, a když začala křičet bolestí, bil ji pěstmi do obličeje a břicha. Navíc ji v intimních partiích pořezal nožem. Ostatní nájemníci, kteří z bytu slyšeli rány a naříkání, pak zalarmovali policii. Hlídka musela vykopnout dveře, protože Meindl odmítl otevřít.

Nic si nepamatuje

Obžalovaný v pátek 31. srpna využil svého práva odepřít výpověď. Žádné připomínky neměl ani k vyjádřením svědků. Napadenou dívku soud vyslechl v jeho nepřítomnosti a s vyloučením veřejnosti, protože kromě fyzických obtíží u ní dodnes přetrvávají i psychické následky. Například se bojí zůstávat večer sama doma nebo vycházet ven bez doprovodu. Změnila zaměstnání a vyhýbá se ostatním lidem, navíc ji na podzim čeká další operace.

Mladík před soudem o svém činu odmítl vypovídat.
Autor: Daniel Černovský

Mladík policii již dříve řekl, že si útok nepamatuje. Čtyřiadvacetiletý muž prošel výchovným ústavem a v minulosti byl odsouzen za ublížení na zdraví. Nyní mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Málem se udusila

Podle výpovědi souzeného se chtěl v daný den zabít. Pohádal se totiž s přítelem, u kterého v domě bydlel. Poté zase tvrdil, že sebevražedné sklony v něm vzbudila textová zpráva od jeho bývalé přítelkyně. Pil prý rum a následně si údajně vzpomíná až na příjezd policistů. „Chtěl jsem zabít sebe, nevím, proč se to vyvrbilo takhle,“ řekl při výslechu.

Zbitá dívka měla zpřelámanou čelist, zlomenou jazylku, rozsáhlé podlitiny v obličeji, řeznou ránu na krku a další velmi bolestivá zranění. V nemocnici ji museli uvést do umělého spánku a napojit na plicní ventilaci, protože hrozilo, že se kvůli otoku krku udusí.

Fotogalerie
6 fotografií