Policisté z Barrandova si počíhali na muže, který se už rok skrýval před nástupem do vězení. Za krádež si měl původně odpykat 300 hodin obecně prospěšných prací, na ty se ale vykašlal, a tak mu soud uložil 300 dnů ve vězení, kam ale nenastoupil.

Policisté ze zmiňovaného oddělení získali informaci z kriminálního prostředí, že by se hledaný mohl zdržovat v příbytku v ulici K Opatřilce v Praze 5. Na muže se proto zaměřili a přibližně po týdnu byli úspěšní,“ sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Padouch svému lapení nevědomky sám napomohl - když totiž policisté projížděli ulicí, vyjel proti nim na kole. Hned záhy si uvědomil, která bije, kolo bleskurychle otočil a snažil se zmizet, nebylo mu to ale nic platné.  „Spolujezdec vyběhl z vozidla a po pár krocích ho dostihl,“ popsal Rybanský.

Průšvihů bude mít ale zřejmě pachatel na triku víc - ještě před převozem do věznice totiž skončil na služebně, protože u něj policisté našli tři gramy krystalické látky, nejspíš pervitinu. „Jestliže expertíza pervitin skutečně potvrdí, bude se osmadvacetiletý muž zpovídat z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi muže v pátrání. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie