Nezvaní hosté se v neděli 22. července doslova natlačili do motolského bytu k bezbranné slečně. Opilí muži ji nutili k různým sexuálním praktikám a poté odešli. Teprve za dvanáct hodin nahlásila otřesená oběť událost policistům, kteří ihned rozjeli pátrání.

Nejprve museli vyšetřovatelé zjistit totožnost pachatelů a kde se zdržují. Po dvou hodinách již bylo jasné víc: „Jednalo se o dva slovensky hovořící muže, z nichž jeden žije a pracuje dlouhodobě v ČR. Ten druhý přijel za svým kamarádem na víkend,“ popisuje počátky vyšetřování mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Po několika hodinách vypátrali prvního muže, který pobývá v České republice. Zastihli ho pod vlivem alkoholu, a proto ho dali „vystřízlivět“ do cely. Druhý pachatel mezitím odjížděl vlakem zpátky domů.

Úprk za hranice

Kvůli národnosti obou mužů spolupracovali vyšetřovatelé se slovenskými kolegy. Do hledání se zapojily i České dráhy - díky nim policisté zjistili, kde se hledaný nachází. Začal boj o čas - pouhých dvacet minut totiž zbývalo, než vlak překročí hranice.

Na nádraží v Břeclavi zastavili vlak a policisté zahájili pátrání po hledaném muži. Ten se všemožně skrýval v davu a snažil se uniknout. Nakonec ho ale přesto zadrželi. A tak šest hodin od přijetí oznámení skončili oba muži v cele předběžného zadržení. V pondělí jim byla sdělena obvinění: „Za trestný čin znásilnění jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ říká mluvčí Tomáš Hulan.