Neuvěřitelnou zrůdnost zažila 55letá žena, která se v noci z neděle na pondělí vracela domů. Krátce před půlnocí, ve 23:48, vystoupila na zastávce Vysočanská a vydala se parkem Podviní směrem k bezpečí svého bytu. Tam ale nikdy nedošla. „Když procházela zmiňovaným parkem, tak na ni nečekaně zezadu zaútočil neznámý muž a začal ji bít pěstmi do hlavy a do horní části těla,“ popsal brutální útok agresora policejní mluvčí Jan Daněk. Chvíle hrůzy tím ale neskončily. 

Asi 30letý pachatel pak ženu s velmi vážně zraněnou hlavou ještě odvlekl do křoví, kde jí svlékl kalhoty i spodní prádlo. Ke znásilnění nedošlo, muž pak z místa odešel a nechal nebohou ženu napospas osudu. „Těžce zraněná žena skončila v péči rychlé záchranné služby a s musela být hospitalizovaná v nemocnici,“ popsal Daněk.

Útočníkovi je podle popisu zhruba 30 let, je 170 až 175 cm vysoký a štíhlý. „Při přepadení nemluvil, pouze si něco mumlal a působil jako primitiv. Mohlo by se jednat o cizince. Když odcházel z místa činu, tak byl s velkou pravděpodobností potřísněn krví,“ upřesnil mluvčí.

Policie nyní hledá svědky, kteří se v neděli kolem půlnoci pohybovali v parku Podviní a okolí, a také ženy, které případné podobné napadení dosud neohlásily. Mají se ozvat na linku 158. Za trestný čin znásilnění a těžkou újmu na zdraví hrozí pachateli až 12 let za mřížemi.