Několik měsíců dělali tři muži vrásky majitelům aut v jižní části Prahy. Po několikaměsíčním pátrání zadržela Policie ČR tři muže. Dva z nich pracovali společně nebo i samostatně a za cíle svého lupu si vybírali vozidla značky Škoda nebo Volkswagen. Jejich revírem byla oblast Měcholup a Jižního Města. Nejprve rozbili okno auta a pak v něm kradli airbagy i s volantem a nepohrdli ani světlomety.

Třetí obviněný neměl žádnou „oblíbenou“ značku vozidel. Zaměřoval se hlavně na automobily, v nichž zůstaly viditelně položené věci: „Jednou to bylo 14 elektrických kartáčků na zuby, jindy fotoaparát, bunda, nářadí nebo navigace,“ jmenuje ukradené věci policejní mluvčí Jan Daněk.

První dva muži jsou drženi ve vazbě. Policisté totiž požádali soud, aby stíhané muže držel pod zámkem, protože jimi způsobená škoda je příliš vysoká. Jsou vyšetřováni za trestný čin krádeže a poškození cizí věci. Hrozí jim až pět let vězení. K provedeným činům se přiznali. Jeden z dvojice byl už v minulosti trestaný.

Třetí obviněný je stíhaný za stejné trestné činy, nicméně je na svobodě. Nyní se čeká na vyhodnocení stop zajištěných z jiných případů. Je totiž možné, že způsobená škoda je větší a těch vykradených aut nebylo pouze 53, k nimž se pánové doznali. Kam ukradené věci směřovaly, je dalším předmětem pátrání.

Fotogalerie
3 fotografie