Drama začalo v pražském Karlíně kolem třetí hodiny ráno. Majitel BMW nahlásil na policii, že mu někdo auto ukradl. „Hlídka pohotovostní motorizované jednotky auto objevila zhruba dvacet minut po nahlášení a začala řidiče pronásledovat,“ popsal začátek honičky policejní mluvčí Jan Rybanský.

Jenže zločinec se nehodlal vzdát snadno. Sokolovskou ulicí policistům ujížděl. Jenže ke své smůle nebyl příliš zdatným řidičem a auto na tramvajovém pásu překlopil na bok. Ani tehdy ale honička neskončila. „Muž z auta vylezl a začal policistům utíkat. Ti museli použít varovný výstřel a následně i hmaty a chvaty, aby muže zpacifikovali,“ řekl mluvčí. Padouch nakonec skončil „v klepetech“. Jak později ukázal test, byl celou dobu pod vlivem kokainu.
Video
Video se připravuje ...

Policisté sledovali muže v kradeném BMW. Ten nakonec položil auto na bok a pokusil se utéct po svých. Marně. Policie České republiky

Zraněného řidiče si pak převzali záchranáři. „Přibližně třicetiletého muže s poruchou vědomí záchranáři připojili na umělou plicní ventilaci a převezli ho na anesteziologicko-resuscitační oddělení do Vinohradské nemocnice,“ sdělila Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Fotogalerie
6 fotografií