Peklo, které si jen málokdo dovede představit, zažila mladá dívka 13. listopadu večer nedaleko svého domova, když se s kamarádkou vracela z taneční školy. Chlapec, kterého považovala za svého kamaráda, na ni číhal. Když se oddělila od své známé, sledoval ji a pak ji brutálně pobodal. 

Pomoc jí přivolali svědci z řad sousedů. Policisté chytili vzápětí útočníka, sedmnáctiletého spolužáka pobodané dívky, který se k činu přiznal. S dívkou se před útokem procházel po ulici. Kriminalistům řekl, že na napadení si nepamatuje.

V rámci tohoto případu kriminalisté stíhají další osobu. Jelikož se jedná o osobu, která je mladistvá, nelze ze zákonných důvodů poskytnout žádnou bližší informaci,“ sdělil nyní policejní mluvčí Jan Daněk. Podle zdroje ČTK jde o mladistvou dívku, která útočníka k vraždě údajně navedla.

Obviněný mladík je stále ve vazbě, jeho údajnou spolupachatelku stíhají policisté podle dostupných informací na svobodě. V případě prokázání viny jim za pokus o vraždu hrozí jakožto mladistvým maximálně desetileté vězení.

Fotogalerie
15 fotografií