Sexuální predátor řádil na svátek lásky v pražských ulicích. Policisté po něm od prvního května pátrali v souvislosti s tím, že znásilnil dívku, kterou sledoval od Ječné až na Vinohrady. 

Pak se ale  vynořily další skutečnosti - přihlásila se totiž další dívka s podobnou zkušeností. Cestovala 1. května ráno domů tramvají na Prahu 6, když ji začal muž obtěžovat. „ Už v tramvaji se jí snažil pro ni neznámý muž dostat rukou do kalhotek. Tam se mu to ještě nepodařilo, nicméně se nevzdával,“ popisuje chvíle hrůzy policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

„Ve svém snažení pokračoval po vystoupení obou aktérů z tramvaje na konečné na Bílé hoře. Poškozenou se muž snažil objímat, kdy ji nakonec ruku do kalhot vsunul. To dívku polekalo natolik, že nastoupila do první tramvaje, která přijela, a tou chtěla před dotěrou ujet. Její snaha ale byla marná, protože muž stihl nastoupit také,“ dodal. Dívka dojela až do centra, kde se jí podařilo utéct do jednoho z domů, a násilníkovi pak zabouchla dveře přímo před nosem. To ji zachránilo.

Policisté 34letého agresora, který má trvalé bydliště ve Středočeském kraji, ale přechodně pobývá v Praze 1, dopadli 16. května. „Rádi bychom poděkovali jak médiím, tak především spoluobčanům za pomoc a nelhostejnost při pátrání po dnes již obviněném,“ řekl Hulan.

Muž je obviněný z trestných činů znásilnění a hrozí mu až deset let za mřížemi. K činům se přiznal.