Krásné, takřka letní počasí svádí k výletům do přírody. Právě to chtěl uskutečnit otec (35) se synem poslední dubnový víkend, když se na kole vypravili do letňanského lesoparku. Zdánlivá idylka se však zvrhla v pravý opak tehdy, když otec svým kolem zavadil o venčícího se psa.

Jeho majitel se následně rozhodl řešit situaci agresivně a otce napadl surově tak, že kvůli krvácivému zranění skončil v nemocnici a kvůli zlomenině levé spodní očnice je muž přes dva měsíce v pracovní neschopnosti. Přivolaná hlídka strážníků muži poskytla první pomoc, ale pachatele nepřiměřeného útoku se jim zastavit nepodařilo, protože z místa ujel svým osobním vozidlem.

Agrese za vlastní nedbalost

Ačkoliv se v lesoparku smí psi volně pohybovat, je vždy doporučeno držet nad nimi bdělý dohled, aby se podobným případům předcházelo. Agresivní muž toho patrně nedbal. „Tělesnou újmou vyhrožoval i jeho synovi, který konfliktu přihlížel a snažil se svého otce bránit,” uvedla v tiskové zprávě mluvčí Městské policie hl. m. Prahy Michaela Teplá.

Až tři roky vězení

Případem se zabývá Policie ČR. „Případ je prošetřovaný pro trestný čin ublížení na zdraví, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,” uvedl k případu mluvčí Jan Daněk. Policie prosí veřejnost, aby kdokoliv, kdo by muže znal, zavolal na tísňovou linku 158.

Podle popisu se jedná o muže ve věku 30 až 35 let, asi 190 cm vysoké štíhlé svalnaté postavy. V den incidentu měl krátké hnědé až zrzavé vlasy a plnovous stejné barvy. Oblečen byl do šedého trika, kraťasů a na nohou měl světlé sportovní boty. Pes, kterého muž venčil, byl černý krátkosrstý labrador.