Na linku 156 zavolal kolem třetí hodiny prodejce zeleniny z metra Hůrka. Uvedl, že se na místě nachází matka, která je úplně namol. Když strážníci dorazili na místo, nevěřili vlastním očím. „Pomočená žena seděla na zemi mezi odpadky, rozpuštěnou zmrzlinou, papírovými kapesníčky a kolem ní pobíhala malá holčička,“ sdělila mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Žena byla tak namol, že ani nebyla schopná strážníkům prokázat svou totožnost. Čtyřicetileté cizince se to povedlo až na několikátý pokus. „Stalo se, no...“  bylo jediné, co na svou omluvu byla schopná říct. Pak, taky až na čtvrtý pokus, nadýchala neuvěřítelné téměř čtyři promile.

Do stavu těžké opilosti se podle informací zelináře, jenž ji sledoval už od poledních hodin, dostala postupně, když s místními bezdomovci popíjela alkohol. Pak už se o svou dcerku nebyla schopná postarat. „Ta se po celou dobu  pohybovala kolem matky, dokonce se prý pokusila žebrat o jídlo,“ sdělila Seifertová.

Zpitá matka má navíc další dítě - devítiletého syna, který byl v době jejího řádění ve škole a kterého měla vyzvednout. „O obě děti se postaraly sociální pracovnice, které strážníci společně s dětmi převezli do specializovaného zařízení,“ dodala mluvčí. Žena skončila na záchytce, situaci dále řeší Policie ČR.