Všechno přitom začalo docela nevinně. Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si v noci na neděli kolem čtvrt na čtyři ráno všimli v Radlické ulici auta, které jelo až podezřele pomalu. Když ho ale chtěli zastavit, vše se během pár vteřin změnilo - řidič totiž sešlápl plyn a policistům začal zběsile ujíždět.

Přitom za sebou nechal pořádnou spoušť. Ne jednom z parkovišť u supermarketu řidič podle agentury Aktu.cz najel na chodník, naboural zaparkované auto a porazil dva stromy. Řidič navíc ohrožoval chodce i auta na silnicích.

„Pronásledování, které trvalo několik minut, skončilo v ulici Kettnerova,“ sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský. Zadržení řidiče ale nebylo tak jednoduché, při objíždění zátaras totiž najel na chodník, kde málem srazil policistu. Pak z auta vyběhl a snažil se utéct. Na policisty byl ale krátký. „Proti řidiči byly použity donucovací prostředky i varovný výstřel,“ popsal Rybanský. 

Muž, jenž měl vyslovený zákaz řízení, putoval do cely. Teď k tomu přibude maření úředního rozhodnutí, obecné ohrožení a pravděpodobně útok na policistu, tedy trestný čin útok na úřední osobu.

Video
Video se připravuje ...

Honička ve Stodůlkách skončila zadržením řidiče. Aktu.cz

Fotogalerie
12 fotografií