K nečekanému incidentu došlo ve středu odpoledne v centru Prahy. Strážníci projížděli Spálenou ulicí, když jim nedalo přednost auto, jež právě vyjíždělo z Purkyňovy ulice. Auto městské policie tedy na řidiče, jímž byl shodou okolností instruktor Krav maga Michal Otipka, zatroubilo. Zdánlivě malicherná událost však vedla k hotovému dramatu. 

Řidič začal strážníkům nadávat a ukazovat vulgární gesta. Se slovy: ,Co na mě troubíš, ty č****u', odjel směrem do Ostrovní ulice,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. To nemohli příslušníci městské policie nechat jen tak. Otipku zastavili a vyzvali ho k prokázání totožnosti. „Muž vystoupil z vozidla, začal hlídce znovu nadávat a vykřikoval, že je instruktor bojových sportů. Strážníci ho znovu důrazně vyzvali k prokázání totožnosti s výstrahou, že jinak bude předveden na  Policii ČR,“ popsala pokračování Seifertová.

Ani to ho ale ke spolupráci nepřesvědčilo. „Odmítl následovat strážníky na služebnu a  kladl odpor, hlídka proti němu zakročila a přiložila mu služební pouta,“ popsala závěr události mluvčí. Na místo proto musela dorazit policie, jíž už totožnost poskytl. Dopravní přestupek i přestupky proti veřejnému pořádku budou řešit příslušné správní orgány.

 

Michal Otipka má ale svoji verzi příběhu. Připouští sice, že se neovládl, když měl stažené okénko, podle něj ale s vulgaritami začal strážníci. „Byli agresivní a nadávali mi. Od městské policie bych čekal jiné chování. Mají situaci zklidňovat a ne naopak eskalovat,“ řekl serveru tn.cz. Podle něj k fyzické akci nebyl důvod, o řešení situace se hodlá poradit se svým právníkem.

Fotogalerie
4 fotografie