„Kriminalisté zahájili trestní stíhání 26letého muže pro trestný čin vraždy, zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby, což soud akceptoval,“ sdělil dnes Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk. Muž se k vraždě doznal a z psychiatrické léčebny v Bohnicích putoval rovnou do vazby.

Trestní rejstřík měl mladík dosud čistý a není ani jasné, proč se k hrůznému činu vůbec uchýlil. „Motiv, jako vše ostatní, je předmětem vyšetřování,“ doplnil Daněk. Muži hrozí za vraždu 15-20 let vězení nebo i výjimečný trest. Policie bude zkoumat i jeho duševní a zdravotní stav a také to, zda se v minulosti léčil, nebo ne.

26letý muž vešel v úterý do prodejny oděvů Otto Berg v prvním patře nákupního centra v Letňanech jako obyčejný zákazník. 42letou prodavačku, která právě měla službu, požádal o oblek velikosti 50 a ten si také v kabince oblékl. Žena nemohla tušit, že se za závěsem ve skutečnosti neskrývá muž toužící jenom vylepšit svůj vzhled, ale vrah, který ji zanedlouho připraví o život. „Muž dvaačtyřicetiletou ženu zavraždil. Následně z obchodu odešel a ještě před tím si z pokladny odnesl nezjištěný obnos peněz,“ popsal šokující čin Daněk. Vpodvečer na místě objevili tělo mrtvé prodavačky a mužovo původní oblečení - džíny, červenou flanelovou košili, kšiltovku, a dokonce i hodinky.

Chycení vraha

Vraha naštěstí zachytily bezpečnostní kamery v obchodním centru a rozjelo se obrovské pátrání. Po několika málo hodinách už měli policisté pachatele v poutech. Pomohla tomu náhoda a pozornost pražských záchranářů.

Recepční kancelářské budovy v pražském Karlíně zavolala ve středu v půl osmé ráno strážníky na muže, který se v místě pohyboval nahý a evidentně zmatený. Protože nebyl agresivní, zavolali strážníci záchranáře, kteří podezřelého odvezli na psychiatrii do Bohnic. „Po zveřejnění snímků hledaného si záchranáři všimli podobnosti s pacientem a zalarmovali policii,“ sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Fotogalerie
22 fotografií