Prvního psa údajně týral dlouhodobě a k jeho smrti měl použít zvlášť krutý způsob. Kvůli tomu, že jej ještě štěně neposlouchalo, hodil ho do vany a pustil vodu. Zvíře se z ní ze všech sil snažilo dostat, ale to se mu nepovedlo a nakonec se pejsek utopil. Vše pak zřejmě skrýval před svou přítelkyní i kamarády. Jeho okolí však pojalo podezření u druhého případu podobného týrání.

Dalšího domácího mazlíčka měl podle zdroje Blesk.cz mlátit tak dlouho, až mu zlámal množství kostí v těle a veterináři ho jen se štěstím udrželi naživu. Jeho chování a kruté zacházení s nejlepším přítelem člověka pak ohlásili na policii. Muže tak nyní vyšetřují policisté z týrání zvířat, které je navíc opakované. Za to mu hrozí až pět let vězení.

Toto video šokovalo veřejnost:

Případ potvrzuje i policie. „Můžeme potvrdit, že jsme během loňského roku řešili případ týrání zvířat v oblasti Prahy 6, následně bylo prošetřování ukončeno s návrhem na obžalobu. Dotyčné osobě nyní hrozí trest odnětí svobody ve výši pěti let,“ potvrdil pro Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Zneužívání nezletilé

Není to poprvé, kdy se tak dostane přes soud. Před čtrnácti lety jej soud uznal vinným za zneužití nezletilé dívky a vyfasoval dvouletou podmínku. S dívkou měl mít pohlavní styk na jednom z táborů, kam spolu jezdili. U soudu se bránil tím, že mu řekla, že jí je více let. To ale soudkyně odmítla, přiklonila se ovšem k mírnějšímu trestu. „Přihlíželi jsme k tomu, že obžalovaný nebyl nikdy trestaný ani nebyl stíhán za přestupek a věkový rozdíl mezi ním a nezletilou není vysoký,“ řekla tehdy pro idnes.cz po soudním jednání Kateřina Černá.

Případů týrání zvířat se v poslední době objevilo v Česku hned několik. Šokující případ týrání štěněte z Prachaticka pobouřil veřejnost letos v březnu poté, co se na internetu objevilo video, na němž Jakub L. (24) brutálně zkopal a škrtil psa. Lidé dokonce založili petici, v níž pro tyrana žádají nejpřísnější možný trest. Podepsalo ji už více než 15 tisíc lidí.  

Fotogalerie
19 fotografií