Osmapadesátiletého muže, jenž je podezřelý z okrádání osamělých žen, dopadla policie. „Muže zadrželi přímo na ulici a následně převezli do výkonu trestu odnětí svobody,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk. Muž se s oběťmi svého jednání setkával prostřednictvím seznamek nebo je oslovoval přímo na ulici. Vymýšlel si přitom nejrůznější historky, které měly v ženách vzbudit důvěru.

„Například tvrdil, že je podplukovník Československé armády a že byl na misi v Afgánistánu, kde stavěl odsolovací zařízení. Také tvrdil, že má z boje několik zranění břicha a kolene. Když v ženách vzbudil důvěru, začal si od nich půjčovat peníze,“ popsal podvodníkovy praktiky Daněk.

Peníze si muž bral pod spoustou záminek. Chtěl si údajně koupit nějaký přístroj, rozjet podnikání nebo musel na operaci. „Jindy zase tvrdil, že potřebuje peníze na letenku do Švýcarska, protože tam musí vyřídit dědictví ve výši 106 milionů korun,“ dodal k počínání muže v celostátním pátrání Jan Daněk.

Kriminalisté v současnosti evidují šest poškozených, nejstarší z nich je třiaosmdesátiletá seniorka. Muž si nekalým počínáním přišel na více než 3 miliony korun.