Bylo parné léto, srpen roku 2017, když došlo k vloupání do bytu v Praze 5. Pachatelé si kromě dalších věcí odnesli také příruční trezor plný cenností. „Celou událost prošetřují kriminalisté, kteří ustanovili dvě osoby, které jsou nyní podezřelé,“ sdělil Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Kriminalistům se při vyšetřování podařilo zjistit, že lupiči se ihned po krádeži ubytovali v botelu u Hořejšího nábřeží. Tam také z kajuty vyhodili trezor, jenž z bytu odnesli. A právě ten v úterý ráno hledali potápěči na dně Vltavy. I přes mrazivě ledovou vodu a několikaměsíční nánosy se jim ho přibližně po půlhodině intenzivního pátrání podařilo najít. „Jedním z následujících úkonů bude stanovit, do jaké míry se dvě uváděné osoby na zmiňovaném činu podílely,“ dodal Hulan.

Ačkoliv byl příruční trezor odcizen s cennostmi, z Vltavy ho potápěči vylovili prázdný. „Dnes už je vzhledem ke stavu říčního koryta nemožné blíže určit, jestli v době vyhození do řeky trezor ještě něco obsahoval,“ řekl policejní mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Potápěči z Vltavy vylovili trezor. Aktu.cz

Fotogalerie
14 fotografií