Pražští policisté by z fleku mohli psát scénáře k absurdním filmům – zápletky, které každodenně zažívají, totiž jen tak někdo nevymyslí! Nejinak tomu bylo i tentokrát, kdy si policisté spolu se strážníky všimli na Strakonické ulici podivného „bavoráku“. Řidiče podivně jedoucího auta na chvíli napadlo, že majáky „setřese“ rychlou jízdou, nakonec ale statečně zastavil. 

„Následovala klasická silniční kontrola, při které ale čtyřicetiletý řidič nepředložil řidičák s vysvětlením, že ho zapomněl doma,“ sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Tahle chabá výmluva mu ale neprošla – policisté z evidencí totiž zjistili, že řidič je spíš neřidič – měl totiž hned dva zákazy řízení.

Protože muž navíc působil značně nervózně a nekoordinovaně a policisté mají pod čepicí, provedli ihned test na přítomnost omamných a psychotropních látek. „Ten byl ve výsledku pozitivní. Prokazoval totiž v řidičově organismu přítomnost marihuany a pervitinu,“ popsal Hulan.

Video
Video se připravuje ...

(Ne)řidič sedl za volant pod vlivem pervitinu, jeho zdrogovaný spolujezdec pak s autem odjel. Policie České republiky

Policisté tedy 40letého vykuka zadrželi pro podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což může jít na tři roky do vězení. Lapáliím ale ještě nebyl zdaleka konec.

Další neřidič pod vlivem

„Zadržený před převozem na služebnu předal klíčky od auta svému spolujezdci, kterého požádal, aby zajistil odvoz vozu. Kamarád přislíbil, že to zajistí prostřednictvím své přítelkyně, která řidičák vlastní a tak auto převeze,“ pokračuje Hulan v napínavém líčení situace. Jenže jak spolujezdec slíbil, tak neudělal.

Přímo před zraky policistů auto nastartoval a odjel. 38letého muže pak „vyčíhala“ hned další hlídka. „Ukázalo se, že tento původně spolujezdec má blokaci řidičského oprávnění pro všechny skupiny, tedy že je takzvaně vybodovaný,“ dodal Hulan. Hořkou tečkou celého případu bylo, že byl řidič stejně jako jeho zadržený kamarád zdrogovaný.

Aby se svému známému vyrovnal, putoval i on urychleně na služebnu. Je na tom ale o poznání lépe: jeho jednání je totiž vnímáno jen jako přestupky. „Za ty mu ve správním řízení hrozí sankce v podobě zákazu řízení až na dva roky a pokuta až do výše padesát tisíc korun,“ řekl policejní mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

(Ne)řidič sedl za volant pod vlivem pervitinu, jeho zdrogovaný spolujezdec pak s autem odjel. Policie České republiky