Ve stanici metra B Nové Butovice zasahovali strážníci městské policie. „Hlídka si na nástupišti všimla zjevně opilého muže. Nejistě běžel po protilehlém schodišti, a dokonce i jednou upadl na zem. Přesto se pokusil doběhnout soupravu metra, která právě zavírala dveře. Rozjíždějící soupravu minul a spadl do kolejiště metra,“ popsala začátek celé události mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Jeden člen hlídky okamžitě běžel k dozorčímu, aby vypnul elektrický proud. Odjíždějící metro krátce poté zastavilo. Druhý strážník přeběhl celou délku nástupiště stanice, aby opilému muži pomohl. Na místě se zastavovali další kolemjdoucí.

„Muž se strážníkem komunikoval, řekl mu, že je v pořádku a že se opil. Společně s přítomnými kolemjdoucími strážník muže vytáhl na nástupiště. Opatrně ho posadili do bezpečného prostoru a vyzvali ho, aby setrval na místě do příjezdu záchranné služby,“ uvedla Irena Seifertová s tím, že muž měl podle ní vypít šest piv a tři panáky tvrdého alkoholu.

Podívejte se na celý kamerový záznam:

Opilého cestujícího si do péče převzala záchranná služba. „Podezření na přestupek podle tabákového zákona týkající se zákazu vstupu osoby zjevně pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky do dopravního prostředku bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu,“ dodala k incidentu mluvčí strážníků.

Fotogalerie
7 fotografií