Jeden muž a dvě ženy ukradli ve Vršovické ulici v noci na pondělí zaparkovaný motocykl. Díky svědkovi této události se ale o krádeži brzy dozvěděla policie. Na místo vyrazili policisté-psovodi, kteří byli ulici nejblíže. Oznamovatel krádeže je poté nasměroval do míst, kudy zloději i s motorkou odešli.

Policisté se tedy vydali daným směrem společně se služebním psem Cannibalem. Po cestě našli několik odhozených předmětů, které evidentně patřily k vybavení odcizené motorky.

„V tu chvíli měli ale policisté dilema, neboť došli na křižovatku ulic Vršovická a Karpatská, kde nebylo zřejmé, kterým směrem se hledaní vydali. Tento rébus za policisty vyřešil služební pes Cannibal. Ve chvíli, kdy se policisté chtěli vydat jedním směrem, Cannibal štěkotem avizoval směr opačný,“ uvedl k rozhodujícímu okamžiku celého pátrání po zlodějích policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Díky tomuto rozhodnutí se policistům zanedlouho podařilo dostihnout jednoho muže a dvě ženy, kteří společně motocykl odcizili. Všichni následně přiznali, že chtěli utéct, ale při pohledu na policejního psa si tento nápad rozmysleli. Zadržená trojice má za sebou podle informací policie pestrou trestní minulost.

Podívejte se na Cannibala, který budí respekt:

Fotogalerie
6 fotografií