Když žena strážníky uviděla, snažila se postavit, ale marně. Vrávorala ze strany na stranu a něco nesrozumitelně říkala. „Žena začala být agresivní, nadávala kolemjdoucím a jednoho mladíka dokonce udeřila do obličeje. Hlídka proti ní zakročila a přiložila jí služební pouta,“ uvedl tiskový mluvčí pražských strážníků Jan Čihák.

Holčičku vzniklá situace rozplakala. Jazyková bariéra ale hlídce komunikaci s ní ani s její matkou příliš neusnadňovala. „Strážníkům se podařilo sehnat pracovnici nákupního centra stejné národnosti, která s ní hovořila. Dítě se nakonec podařilo uklidnit,“ popsal Čihák.

Dítě odvezli k babičce

Žena se podrobila dechové zkoušce, která prokázala přítomnost alkoholu v dechu. „U opilé matky byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem bezmála tři a půl promile. Záchranná služba ji následně, za asistence strážníků, převezla na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodal Čihák.

Další hlídka městské policie dívenku převezla na adresu trvalého bydliště, kde si ji převzala babička. Celou věcí se budou zabývat úředníci odboru sociálně-právní ochrany dětí.

Žena byla během zásahu strážníků hysterická a agresivní:

Video
Video se připravuje ...

Opilá cizinka s malým dítětem na Floře: Žena nadýchala skoro 3,5 promile Městská policie Praha