Sousedé uslyšeli zoufalý křik a volání o pomoc kolem osmé hodiny večer. V ulici Komunardů v Praze 7 se tu měl podle informací Blesk.cz muž údajně pokusit o vraždu své sousedky, která v bytě bydlela teprve měsíc. Naštěstí zasáhla v posledních chvílích policie, která rozrazila dveře a dívku zachránila.

„Včera kolem devatenácté hodiny jsme přijali oznámení, že v bytě v ulici Komunardů v Praze 7 volá žena o pomoc. Policisté, kteří přijeli na místo, bez váhání násilně otevřeli byt, ve kterém nalezli zraněnou šestadvacetiletou ženu, tu si na místě převzali do své péče přivolaní záchranáři. Policisté na místě také zadrželi i o tři roky mladšího muže. Celý případ si převzali kriminalisté Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, kteří nyní budou zjišťovat veškeré okolnosti celého případu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský pro Blesk.cz.

Brutální útok v ulici Komunardů.
Autor: David Malík

Zoufalý útěk

Dívka měla být téměř nahá a celá od krve, stejně jako velká část bytu, kde k napadení došlo. Pachatele policisté zpacifikovali, ten se ale ještě snažil zachránit před zatčením skokem z okna, to se mu ale nepodařilo. Dívku následně ošetřili záchranáři. „Na žádost policie jsme zasahovali v Komunardově ulici, kde jsme ošetřili dívku ve věku 26 let, která měla středně těžká poranění. Následně jsme ji transportovali do nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranky Jana Poštová.

Dívka byla zřejmě pobodána - podle sousedů policie hledá nůž. Další sousedka televizi Nova řekla, že útočník byl zřejmě zfetovaný. Policie případ nadále nechce komentovat. Podle informací Blesk.cz by mohl mít případ temné pozadí, dívka je v tuto chvíli v ohrožení života. „Případ je na samém počátku a probíhají úkony přípravného řízení, proto nebudeme k věci jakkoli konkrétní,“ doplnil Rybanský.

Fotogalerie
8 fotografií