E. W. se vracela se svou kamarádkou z taneční školy kolem desáté hodiny v pondělí večer. V tu chvíli ještě netušila, že přijdou nejstrašnější chvíle v jejím životě. Její kamarád na ni čekal, a když se oddělila od své kamarádky, začal ji pronásledovat a následně ji podle informací Blesk.cz až 15krát bodnul do těla.

Dívka zůstala ležet v kaluži krve na ulici v Horních Měcholupech, dalšímu šílenému řádění naštěstí zabránil manžel Jany D. a další kolemjdoucí, ti totiž bydlí hned naproti křižovatce, kde se útok stal. Mladíka policie dopadla ještě v noci na úterý.

Ten se k činu nakonec přiznal. „Vrchní komisař zahájil se zadrženým mladistvým mužem trestní stíhání pro provinění z vraždy ve stadiu pokusu. Jako obviněný se pak muž k činu doznal a byl podán podnět na jeho vzetí do vazby. Vzhledem k věku obviněného nebudeme k případu poskytovat další informace,“ uvedl pro Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk.

Útěk o život

Poslední chvíle před zásahem svědků proti útočníkovi popsala Jana D. redaktorovi Blesk.cz. „Utíkala před ním a křičela. On ji povalil na zem a začal ji bodat,“ řekla. Její manžel útočníka křikem z domu zahnal. „Všimli jsme si, že je pobodaná. S další svědkyní jsem začala dívce pomáhat, byla dokonce pořezaná i na krku, hned také zavolali záchrannou službu a policii,“ dodala Jana.

Policisté byli na místě do deseti minut a po převozu dívky do nemocnice začali s pátráním. „Ještě v průběhu noci se jim podařilo zadržet osobu, která by mohla mít s případem spojitost,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Jaký byl motiv útoku, zda dívka pachatele znala ani jiné podrobnosti, v zájmu vyšetřování neuvedl. 

Přežila jen zázrakem. „Pacientka měla mnohačetná bodná poranění. Protože byl její stav vážný, bylo nutné zajistit dýchací cesty a v umělém spánku ji převézt do vinohradské nemocnice na anesteziologicko-resuscitační oddělení,“ uvedla mluvčí záchranky Jana Poštová.

Fotogalerie
17 fotografií