Naprosto opilý muž připravil o život jednoho člověka a další dva vážně zranil. „V rámci prošetřování zadali kriminalisté znalecké posudky, které prokázaly, že šestadvacetiletý muž byl v době skutku nepříčetný vlivem požití omamných a psychotropních látek, a tudíž ho nelze za tyto trestné činy stíhat,“ vysvětlil ČTK policejní mluvčí Tomáš Hulan k původnímu obvinění z vraždy.

Stav nepříčetnosti si nicméně mladík podle mluvčího přivodil užitím drog sám, a proto ho policisté obvinili z opilství, za které mu hrozí maximálně deset let vězení. Za trojnásobnou vraždu se mohl dostat za mříže na 15 až 20 let, případně mu soud mohl uložit i výjimečný trest.

Video
Video se připravuje ...

Pachatel pobodal dva lidi a ujel. David Malík

Skončil na psychiatrii

Incident se stal 8. března večer ve Vysokovské ulici. Obviněný muž po něm skončil na základě názoru psychiatra v léčebně. Tehdejší mluvčí pražské záchranné služby Dominik Horn vysvětlil, že záchranáři nejdříve ošetřovali v Horních Počernicích dva pobodané mladé muže, asi hodinu po nich další dva, kteří měli rovněž bodné rány na těle. Útok měl být údajně odplatou za dluhy ohledně drog.

Zatímco vražda spadá v trestním zákoníku pod trestné činy proti životu, opilství patří pod „jiná rušení veřejného pořádku“. Dopustí se ho ten, kdo se požitím nebo aplikací návykové látky přivede do stavu nepříčetnosti a dopustí se v něm činu, který by byl jinak trestný.

Fotogalerie
15 fotografií