„V sobotu po fotbalovém utkání Bohemky proti Slavii museli pražští policisté zasahovat proti skupině cca 20 mladíků, kteří v kuklách napadali hlavně příznivce klubu Bohemians Praha 1905 a to přímo na ulici,“ uvedlo Aktu.cz na svém webu. 

Později se podařilo zjistit, že se jedná o Slávisty. Ti si počkali, až skončí fotbalový zápas, a policie, zejména Speciální pořádková jednotka, se vrátí zpět na svoji základnu. Poté se ve skupince vydali napříč Vršovicemi v kuklách ke klubu Ankali v Lopuchové ulici.

Utíkali Botičem

„Cestou už pak podle svědků napadali kohokoliv, kdo měl na sobě dres či symbol pražské Bohemky. Policisté pak do míst vyráželi kolem půl desáté v noci. A byli to policisté ze Speciální pořádkové jednotky, kteří poté, co začali Slávisté před policisty utíkat, několik z nich zadrželi,“ popsalo Aktu.cz. Zbytek vzal nohy na ramena a utíkal i korytem potoka Botič. U zadržených zajistili pyrotechniku, slávistické dresy a kukly.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi několik fotbalových fanoušků. Aktu.cz

„Někteří měli dokonce chrániče zubů. Může to nasvědčovat i tomu, že byla dohodnuta bitka mezi přiznivci obou klubů. Sami zadržení nepopírali, že jsou sympatizanty klubu SK Slavie Praha. Mluvčí policie Tomáš Hulan zadržení pěti výtržníků potvrdil. Policisté je zadrželi na základě přestupkového jednání,” dodalo Aktu.cz