Incident se stal přímo v nákupním centru před provozovnou směnárny v prostorou pro zákazníky. Napadený muž přežil jen díky okamžité operaci.

Nejdřív křičel, pak bodal

„Poté, kdy zaslechl domluvu dvou osob stojících ve frontě před směnárnou týkající se vzájemné výměny finanční hotovosti mezi nimi navzájem bez účasti směnárny, tyto nejprve okřikl a následně se začal s poškozeným navzájem slovně napadat a urážet,“ popsal počínání směnárníka státní zástupce.

Směnárník poté vyšel ven, kde hádka přešla v potyčku, při níž udeřil zákazníka do krku. Muž se ohnal a trefil směnárníka pěstí do obličeje a shodil mu brýle. To prodavače více dopálilo.

„Obviněný vytáhl z kapsy kalhot zavírací nůž o délce čepele 85 milimetrů, otevřel jej a poškozeného, který chtěl z místa odejít pryč a před obviněným ustupoval, dostihl a s nožem připraveným v ruce jej stáhl na zem, kde do něho opakovaně velkou silou bodal,“ stojí v obžalobě.

Po útoku nechal zraněného ležet na zemi a odešel zpátky do směnárny, kde byl zadržen policisty. Útočník je ve vazbě v pankrácké věznici a čeká na soud.

Fotogalerie
4 fotografie

 VIDEO: Expert Šándor radí, jak přežít útok teroristů.