Trojice kamarádů (19, 18 a 16) se ve vestibulu metra na Karlově náměstí potulovala už půl hodiny před napadením. „Poté mladík v šedém triku poodešel od svých kamarádů, kde chvíli postával a pak zničehonic skolil úderem pěstí do obličeje náhodného kolemjdoucího, který v tu chvíli psal SMS, “ uvedl poručík Policie ČR Tomáš Hulan.

Napadený se na nic nezmohl, upadl na zem a z ruky mu telefon vyletěl. Pohotově po něm hmátl útočník a z místa činu odešel. Jeho kumpáni celou akci natáčeli na mobil. 

Vazba a deset let

Policie měla k dispozici řadu záznamů z bezpečnostních kamer, na kterých byla celá partička vidět. Den po zveřejnění díky poznatkům tak mohla pachatele chytit. „Devatenáctiletý mladík obviněn z trestného činu loupež a osmnáctiletý z přečinu nepřekažení trestného činu, hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ řekl Hulan. 

Trestu neunikne ani osmnáctiletý kamarád, který si může jít sednout za přečin nepřekažení trestného činu. „Šestnáctiletá dívka je v rámci celé události vedena jako svědek, neboť loupeži samotné nebyla přítomna. Nicméně k její osobě kriminalisté zjistili, že se jedná o chovankyni diagnostického ústavu, ze kterého utekla a od května je osobou pohřešovanou. Proto ji po provedení nezbytných úkonů policisté předali pracovníkům zmiňovaného diagnostického ústavu,“ dodal Hulan.

Fotogalerie
5 fotografií