Případ se stal 27. dubna deset minut po 16. hodině. „Napadení tou dobou procházeli po levém chodníku ve směru z Prahy 5 na Prahu 2. Když byli přibližně v polovině mostu, projíždělo kolem nich šedostříbrné BMW. Jakmile vůz přijel na úroveň mladíků, vytáhli řidičovi spolujezdci vpředu i vzadu ruce z okének. V těch třímali dle poškozených krátké střelné zbraně, ze kterých několikrát vystřelili‚“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Tři kulky

Naštěstí se následně ukázalo, že se jednalo o zbraně airsoftové. „Jednoho z poškozených zasáhly celkem tři „kulky“. Jak uvedli sami poškození, celá událost se odehrála ve vteřině, nicméně na zážitek jako takový nezapomenou ještě hodně dlouho,“ popsal dále mluvčí.

Pražští kriminalisté po gaunerech z bavoráku pátrají. „ Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Jde nám především o další případné poškozené, kteří se toho dne, nebo kdykoli jindy, stali taktéž obětí obdobné situace. Stejně tak prosíme svědky popsané, nebo jiné podobné, situace, aby se všichni vyjmenovaní přihlásili kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal Hulan.