Přes sociální sítě se seznamoval s ženami, které následně žádal o pomoc v tíživé situaci, nebo je zval na rande. Když mu však nabídly pomoc či se s ním sešly, nakonec je okradl a zmizel. 

Co prozradila o případu první z obětí? „Seznámila jsem se s ním na seznamce po internetu. Pár ní jsme si psali, sešli jsme se a řekl mi smutný příběh o tom, že mu ukradli pas a řeší to s ambasádou. Mezitím mě pozval na večeři, ale zaplatila jsem to nakonec já, jelikož měl údajně problémy s bankou. S tou také asi 15 minut volal a pak mě požádal o finanční pomoc,“ popsala redaktorce Blesk.cz.

Ženě se však nevyplatila důvěra. „Chtěla jsem mu pomoct v nesnázi, jelikož také často cestuji a může se to stát každému. Druhý den měl jít na ambasádu, ale prý musel platit nějakou daň, tak mě poprosil o další peníze. Chtěl po mně 800 euro, což jsem však už neměla,“ řekla dále.

„Později mi psal dále. Nakonec jsem mu ty peníze půjčila. On mi za to dal do zástavy macbook, že mu ho vrátím, až mi splatí peníze. Ty nesplatil, a když jsem mu dál nechtěla vyjít vstříc, tak mi i nadával,“ dodala okradená. Později se však ukázalo, že tento notebook je kradený. Patřil totiž další z jeho obětí, sedmatřicetileté Andree Skalické. Ta se nebála a Blesk.cz sdělila, jak okradl ji.

„Seznámili jsme se přes internetovou seznamku, asi tři dny jsme si psali a on trval na tom, že se musíme vidět. Tak jsem souhlasila, říkal, že mi dá masáž, na profilu měl napsáno, že je chiropraktik,“ uvedla Andrea. 

„Přišel, byl šarmantní, já jsem zrovna venčila psy, choval se skvěle i k nim a pak jsme šli ke mně. Udělal mi masáž, s tím, že mám ještě zablokovaný krk, ať jdu do vany. Tak jsem šla, ale měla jsem špatný pocit, tak jsem si k sobě vzala pro jistotu telefon. Přišel mě tam zkontrolovat, zda je všechno v pořádku, krátce na to mi sebral počítač, peníze i klíče a zmizel,“ dodala.

Tyto dva případy plus dva další řeší pražská kriminálka a muži hrozí pobyt za mřížemi. Zatím však není jisté, na jak dlouho, jelikož okradených může být mnohem více. Dopadnout se jim ho podařilo v jednom z kasin na hranicích s Německem.  
Fotogalerie
5 fotografií