Původně vjel řidič luxusního vozu BMW do Havelské ulice podle předpisů, následně se ale otočil a i přes zákaz vjezdu projel do protisměru. Toho si všiml pohotový kolemjdoucí, který začal incident natáčet na svůj mobilní telefon.

To ale evidentně rozčílilo jak řidiče daného vozu, tak jeho postaršího spolujezdce. Oba nejprve verbálně, ale poté i fyzicky na kolemjdoucího zaútočili. „Podle výpovědi měl poškozenému dát celkem šest ran pěstí do obličeje a dva kopance do oblasti hrudníku. Poté nasedl i se spolujezdcem do vozidla a z místa odjeli jakoby nic. Hledaný řidič je proto podezřelý z trestného činu výtržnictví,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Firma se vymlouvá na osobu blízkou

Policistům se podařilo jednoduše vypátrat vlastníka BMW podle registrační značky. Majitelem vozu je ale právnická osoba. Když policisté danou firmu vyzvali, aby doložila, kdo v dané době jejich vozidlo řídil, nastal problém.

„Společnost odmítla tento údaj poskytnout, neboť řidič je prý osobou blízkou. I laik ví, že firma osobu blízkou mít nemůže. Proto policisté firmu vyzvali opakovaně, avšak do této doby bezvýsledně,“ vysvětlil policejní mluvčí.

Policie se tedy obrací na veřejnost a žádá o pomoc. Pokud daného muže na fotografiích poznáváte nebo víte, kde se nachází, zavolejte na linku 158.

Podívejte se, jak hledaný muž vypadá:

Fotogalerie
4 fotografie