Maskovaný pachatel přepadl sázkovou kancelář 10. ledna kolem 18:00 na Vinohradech. Se zbraní v ruce ohrožoval zaměstnankyni za přepážkou a chtěl po ní peníze. Žena mu v obavě o svůj život vydala několik tisíc korun a lupič z pobočky odešel.

Podle mluvčího se muž k přepadení přiznal. „Mimo jiné uvedl, že ho spáchal kvůli tíživé finanční situaci a použil při něm maketu zbraně,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

Finanční problémy

Při následném výslechu se dvacetiletý muž k přepadení přiznal a mimo jiné uvedl, že ho spáchal kvůli tíživé finanční situaci a použil při něm maketu zbraně.

Během prošetřování policisté zjistili, že toto není jediný trestný čin, ze kterého je muž podezřelý. Podle dosavadního zjištění se totiž v průběhu února nechal zaměstnat v jedné směnárně v centru metropole a po zaškolení, když první den zůstal v práci bez dozoru, si odnesl z trezoru několik desítek tisíc korun.

Kriminalisté zadrželi podezřelého 21. března ve spolupráci se zásahovou jednotkou. Stíhají ho pro podezření ze spáchání trestných činů loupež a zpronevěra.