„Včera krátce po 19. hodině přijali policisté tísňové linky 158 oznámení o loupežném přepadení zlatnictví v Široké ulici. Dosud neznámý pachatel pod pohrůžkou krátké střelné zbraně odcizil z prodejny šperky hodnotě několika milionů korun,“ popisovala mluvčí policie Andrea Zoulová.

Pachatel, který šperkařství vykradl, mohl být ve věku okolo 45 let. Mluvil lámanou angličtinou. Podle popisů svědků byl robustnější postavy s výškou okolo 175 cm. Na sobě měl tmavý svetr, kostkovanou košili šedé barvy, tmavou kšiltovku a světlé sportovní boty. V ruce svíral velkou papírovou tašku tmavé barvy se zlatým nápisem. 

Tento muž vykradl zlatnictví
Autor: Policie ČR

Z kamerových záznamů policisté zjistili, že si čin muž předem připravil. Zlatnictví totiž navštívil před jeho vyloupením. „Nejméně od začátku týdne pravděpodobně pobýval v některém z ubytovacích zařízení v Praze nebo blízkém okolí,“ prozradila Zoulová.

Policie žádá o pomoc v pátrání. V případě, že byste měli jakoukoli informaci k případu, ozvěte se na tísňovou linku 158.

Podívejte se na místo činu:

Další přepadení

Klenotnictví a zlatnictví v centru metropole byla terčem lupičů již několikrát. Například v půlce května 2014 si lupiči odnesli z obchodu v Pařížské ulici luxusní hodinky za téměř tři miliony korun.

Stejná skupina měla na svědomí i přepadení, při kterém loni v únoru zmizelo z hodinářství v Dušní ulici zboží za skoro 13,5 milionu korun. Loni v prosinci policie oznámila, že se jí podařilo oba případy objasnit. Pachatelé pocházeli z Ruska, Kazachstánu a Lotyšska.

Krátce před Vánoci 2012 přepadla jiná skupina ozbrojenců obchod v Široké ulici. Ukradla z něj hodinky, náramky, náhrdelníky a náušnice v hodnotě téměř 17 milionů korun. Také pachatele této loupeže se podařilo policistům odhalit. Byli to tři srbsky hovořící muži patřící k mezinárodní kriminální organizaci přezdívané Pink Panthers.

Záběry z kamerového systému: