Ke kontrolám řidiče došlo 21. března, policejní mluvčí o nich ale informoval až nyní. Poprvé zastavili policisté dodávku po půl jedné ráno na Radlické ulici. Dali mu dýchnout, aby otestovali, zda nepil alkohol a nebral drogy.

„Prvně jmenovaný test měl výsledek negativní, avšak test na drogy prokázal přítomnost metamfetaminu. Proto policisté řidiče předvedli na policejní služebnu a následně i k lékařskému vyšetření. Výsledky lékařské prohlídky pak potvrdily původní zjištění, tedy řidičovo ovlivnění návykovou látkou,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Proto strážci zákona sebrali muži řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Muž se dušoval, že za volant už nesedne.

„Přibližně o čtyři hodiny později spatřili policisté, opět na Radlické ulici, jim povědomou dodávku, se kterou kdosi pelášil směrem do centra. Z toho důvodu není překvapením, že se muži zákona zajímali o to, kdo sedí za volantem. Nabízela se totiž varianta, že si ovlivněný řidič sehnal náhradníka, který mu vůz pouze převáží,“ popsal Hulan.

Hrozí mu až rok ve vězení

Ovšem za volantem seděl stejný muž. „Ten si navíc ani neuvědomil, že před ním stojí ti samí policisté jako před čtyřmi hodinami, a začal je, stejně jako při první kontrole, přesvědčovat, že nepil žádný alkohol a neužil žádné drogy,“ dodal mluvčí.

Test na drogy ale ukázal, že řidič je pod vlivem pervitinu. Převezli ho tedy opět na služebnu a k lékaři. Nyní je stíhán pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až rok ve vězení.

Podívejte se na video ze zásahu: