Kriminalisté pracovali již od 9. března na objasnění případu loupeže, která se stala v ranních hodinách u zastávky městské hromadné dopravy Pod Dálnicí v ulici Michelská v Praze 4.

„Pachatel přistoupil k poškozenému, který šel po ulici, povalil ho na zem a z kapsy mu odcizil peněženku s doklady a platební kartou. Výše škody byla vyčíslena na téměř 4 tisíce korun,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí policie Jan Daněk.

Policie se z Václavského náměstí snaží opět dělat významné místo bez kriminality:

Rychlá práce policisty

Během pondělí odpoledne si policista z oddělení hlídkové služby všiml na Václavském náměstí muže, který byl v souvislosti s tímto případem hledaný. Muže proto zadržel a následně jej předal na oddělení kriminalistům čtvrtého policejního obvodu.

Těm se pak zadržený muž u následného výslechu k trestné činnosti doznal. Podezřelý poté skončil v policejní cele.  

„Zadržený je dvaačtyřicetiletý recidivista, který byl začátkem března propuštěn z výkonu testu odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost,“ popsal dále Daněk. 

Muž, který použil při placení v tabáku uloupenou platební kartu, se v průběhu včerejšího dne sám přihlásil na policejním oddělení poté, co se viděl v médiích. „Podle prvotních zjištění by se mělo jednat o náhodného kolemjdoucího, kterého pachatel požádal o platbu kartou, zatím jsme ale na začátku vyšetřování,“ dodal nakonec Daněk. Útočníkovi nyní hrozí až deset let vězení za loupežné přepadení.

Fotogalerie
29 fotografií