Pražští kriminalisté si společně se zásahovou jednotkou přišli pro muže, kterého poslal soud do vězení za majetkovou trestnou činnost, ale do vězení nenastoupil. Místo toho ale začal zločinec policistům ujíždět a v oblasti Ořechu se strhla honička.

„Zásahová jednotka vůči muži během pronásledování použila služební zbraně, ze kterých několikrát vystřelila směrem k pneumatikám ujíždějícího vozu,“ potvrdil redakci Blesk.cz událost policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Během honičky došlo k dopravní kolizi, díky které se trestanci podařilo pronásledujícím policistům ujet. „Po jeho osobě se pátrá s využitím vrtulníku. V době zákroku nedošlo k žádnému zranění. Střelba byla vedena v bezpečné oblasti bez přítomnosti dalších osob,“ dodal Tomáš Hulan.

Auto utíkajícího trestance našli policisté v Lahovicích.
Autor: David Malík

V průběhu pátrání se podařilo nalézt vůz, ve kterém zločinec utíkal. Policisté ho našli v Lahovicích. Hledání samotného uprchlíka dál pokračuje.

Hledaným mužem je dvaatřicetiletý Petr Votava, který je vysoký přibližně 180 centimetrů, má hnědé oči a hnědé, krátce zastřižené vlasy. Pokud ho máte jakékoliv informaci o tom, kde se muž nachází, volejte linku 158.

Podívejte se na místo nehody, ke které došlo během policejní honičky:

Podívejte se, jak Tomáš Hulan popsal celou  situaci: