Vraždit se totiž Michelle Sudků pokusila už dva týdny předtím, než ubodala zákaznici v Tesku. Tehdy napadla ženu na záchodech malostranské kavárny, snažila se ji uškrtit tričkem. Následně Sudků skončila v Bohnicích.

„Překvapilo mě, že nebyla trestně stíhaná, že nebyla obviněná, že nebyla ubytovaná v cele předběžného zadržení a že neproběhly úkony trestního řízení. Místo toho byla v uvozovkách uklizena na psychiatrii,“ diví se Netík.

„Jestliže byly pochybnosti o její přičetnosti, tak ty pochybnosti měly potvrdit nebo vyvrátit znalecké posudky, nikoliv dojem policistů. Mě samotného překvapila reakce policistů, protože ta žena se pokusila o vraždu, což je v podstatě trestný čin ve stadiu pokusu, který je stíhán stejně jako vražda. Určitě došlo k selhání,“ myslí si.

Netík popsal Michelle Sudků jako podivnou. Tím, jak mluví, jak se chová… „Je to osoba, která trpí poruchou osobnosti. Je to psychopatka,“ uvedl.

Celý případ shrnuje následující reportáž:

Video
Video se připravuje ...

30 let pro vražedkyni z Anděla: Soud neuznal její nepříčetnost. Markéta Volfová

30 let ve vězení, 850 tisíc jako újma

Náhodně vybranou zákaznici ubodala Sudků loni v červenci v Tesku, které je součástí OC Nový Smíchov. Tento týden ji městský soud v Praze poslal na 30 let do vězení se zvýšenou ostrahou, vražedkyně se neplánuje odvolat.

Soud zároveň nařídil ústavní léčbu a Sudků musí pozůstalým zaplatit 850 tisíc korun jakožto nemajetkovou újmu.

Podívejte se na fotky od soudu:

Fotogalerie
26 fotografií