V centrále Technické správy komunikací v Praze zasahují od třetí hodiny odpolední policisté. Ano, mohu to potvrdit. Důvod zásahu nám ale není známý a situaci nebudeme nijak komentovat. Policistům samozřejmě poskytujeme plnou součinnost, řekla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Asi dvacítka policistů vtrhla do sídla organizace v ulici Řásnovka na Starém Městě zhruba kolem 15:00. Náš útvar nebude poskytovat žádné informace, řekl mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Z fotografií z místa zásahu, které má Blesk.cz k dispozici od agentury Aktu.cz, je zřejmé, že zasahující kriminalisté z budovy Technické správy komunikací odvezli bývalého ředitele pražské instituce Ladislava Pivce, který ve funkci skončil v červenci, kdy ho nahradil Jiří Sládek. Stále však ve vedení TSK působí jako náměstek.

Na webu pražského vrchního státního zastupitelství se objevila informace o tom, že NCOZ obvinila celkem tři lidi a jednu firmu z ovlivňování průběhu veřejných zakázek. Kromě sídla TSK policisté vstoupili také do centrálního dispečinku v ulici Na Bojišti v Praze 2. Prohlídky mají probíhat i mimo metropoli.

TSK je příspěvkovou organizací, kterou zřizuje hlavní město. Firma mimo jiné opravuje a čistí komunikace a chodníky. Na starosti má také zimní údržbu nebo správu elektronických infocedulí. Nyní město dokončuje transformaci firmy na akciovou společnost.

Fotogalerie
10 fotografií