Lébl, který se živil stánkovým prodejem masa v centru metropole, žil s družkou osm let. Jejich vztah provázely nejen slovní rozepře, ale i oboustranné násilí. Několik dní před vraždou zavolal v noci na tísňovou linku 158, že partnerku zabil. V opilosti si totiž nevšiml, že zmlácená žena opustila společný byt ve Vysočanech už odpoledne. Policie následně Lébla obvinila ze znásilnění a do bytu mu zakázala vstup. Žena ho však krátce poté do domácnosti opět pozvala.

V den vraždy, tedy patrně 1. srpna 2016, napadl Lébl partnerku na záchodě. Jejím škrcením prý chtěl ukončit hádku. Jak se potom tělo ženy dostalo do obývacího pokoje, prý neví, protože byl »úplně mimo«. „Byl jsem na ni naštvanej, kopal jsem do ní,“ popsal dnes. Podle něj v té době už nereagovala. Matně si prý vzpomíná, že jí chtěl zničit zuby dřevěnou tyčí, protože si na nich vždycky zakládala. Nožem, který používal v práci, ji bodl do prsu.

14, 5 roku vězení

Podle jeho dřívější výpovědi na policii měl útok i sexuální podtext: prý se ženě mimo jiné snažil otevřít ústa kleštěmi a vyvolat tak dojem orálního sexu, cpal jí také svou nohu do rozkroku. Mrtvé družce omotal kolem krku šňůru od županu.

„Je lhostejno, že říká, že ji usmrtit nechtěl. Je otázkou, proč nezavolal záchranku. Navíc ji musel škrtit déle: minimálně dvě minuty, než upadla do bezvědomí,“ konstatovala předsedkyně senátu pražského městského soudu Veronika Čeplová. „Nad tím, jak se choval k tělu poškozené po činu, zůstává rozum stát,“ dodala. Nakonec vrahovi uložil 14, 5 let vězení a ústavní protialkoholní léčení.