„V prvním případě se jedná o šestnáctiletou dívku, která je rozhodnutím soudu umístěna do dětského diagnostického ústavu v Krči v Praze 4. Z tohoto ústavu však dívka utekla a doposud o sobě nepodala žádnou zprávu,“ uvedla policejní mluvčí Eva Řádková.

Jedná se Anastázii Kotlárovou, která je vysoká 160 cm, střední postavy, má oválný obličej, hnědé oči a dlouhé červené vlasy. Nad pravým obočím má dívka dvoucentimetrovou jizvu.

„V druhém případě se jedná o sedmnáctiletou dívku, která je také rozhodnutím soudu umístěna do dětského diagnostického ústavu v Hodkovičkách v Praze 4. Do tohoto ústavu se ale z povolené vycházky nevrátila a doposud o sobě nepodala žádnou zprávu. Dívka je uživatelkou drog a mohla by se pohybovat mezi kriminálně závadovými osobami,“ prozradila k druhé hledané Řádková.

Dominika Švecová měří 170 cm, je střední postavy, má  kulatý obličej, zelenomodré oči, středně dlouhé vlasy plavé barvy. Naposledy byla oblečena do černých kalhot, bílé mikiny, barevné bundy a měla tašku přes rameno.