„Z trestného činu vraždy je v tuto chvíli obviněn dvaapadesátiletý muž z Prahy, kterému v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 10 do 18 let,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan, který dodal, že muž legálně držel celkem osm zbraní.

Podle šéfa pražské mordparty Josefa Mareše se jednalo o hodně složitý případ. „Na místě byly nalezeny pouze balistické stopy, které nemohly sloužit k individuální identifikaci,“ uvedl Mareš. Kriminalisté tak museli prověřit veškeré Milanovy kontakty, které k dopadení vraha také nevedly.„Díky jediné stopě, kterou jsme měli a díky spolupráci s centrálním registrem zbraní Policejního prezidia ČR a za pomoci kolegů balistiků z Krajského ředitelství hlavního města Prahy a zejména pak díky expertu kriminalistického ústavu oboru balistika, byly vytipovány typy zbraní, které mohly sloužit k vraždě,“ prozradil Mareš. „Postupně se prověřovali všichni držitelé zbraní až následně byl vytipován podezřelý člověk, který byl předveden k podání vysvětlení dne 20. února,“ dodal Mareš. Ten dobrovolně zbraň vydal a následně se k vraždě přiznal. Střílet měl údajně po předchozí potyčce s Mianem C. 

„Tento případ bych porovnal s případem vraždy z roku 2014, kdy byla nalezena poškozená v tramvaji číslo 17, když mezi pachatelem a poškozenou nebyl žádný vztah a nebyly tam takové stopy, které by vedly k jednoznačné identifikaci pachatele,“ řekl nakonec Mareš. Dvaapadesátiletého muže policie nestíhá vazebně.