Po příchodu do prodejny v Křivoklátské napadl jeden z mužů ženu u pokladny. Mlátil ji do hlavy baseballovou pálkou. Prodavaččin manžel ale zareagoval pohotově a vzal z regálu skleněnou lahev, kterou udeřil útočníka do obličeje.

V ten okamžik se do přepadení zapojil i druhý pachatel, který držel v ruce nůž, a došlo ke rvačce,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk. Po chvíli oba lupiči utekli směrem k Tupolevově ulici. Oba manželé museli vyhledat lékařské ošetření.

Muži, kteří večerku přepadli, jsou pravděpodobně viditelně zraněni. Jeden z nich by mohl mít v obličeji hematomy nebo zlomeniny obličejových kostí. Druhý by mohl mít zlomené nebo vykloubené prsty na ruce.

Pachateli s baseballovou pálkou je zhruba 35 let, je 180 cm vysoké silnější postavy, má světlou pleť. Druhému lupiči, který měl v ruce nůž, je asi 30 let, je vysoký zhruba 170 cm. Má malý obličej a černé oči. Na sobě měl tmavou bundu a čepici. Podle toho, jak držel nůž, šlo o leváka. Při přepadení muži mluvili zřejmě rusky nebo jiným východním jazykem.

„Prosíme o pomoc při pátrání. Jestli někdo zná muže, kteří jsou takto zraněni a odpovídají popisu, ať kontaktuje linku 158. Pachatelům za loupež hrozí až deset let vězení,“ uzavřel Daněk.

Podívejte se na místo přepadení:

Fotogalerie
9 fotografií