Dvě podnapilé ženy vysedávaly v restauraci u ulice Strakonická již od pozdního odpoledne. Jedna z nich byla v takovém stavu, že dokonce znečistila část provozovny.

Kolem jedenácté večer museli dokonce zasáhnout strážníci. „Policisté dorazili na místo ve chvíli, kdy už obě ženy byly u svého auta na parkovišti vedle restaurace. Do vozu právě nakládaly dvouleté děťátko, kdy jeho matka přímo před policisty usedla i za volant a nastartovala. Poté se navíc připoutala, jako řádný řidič, a policistům oznámila, že odjíždí,“ vysvětlil mluvčí policie Tomáš Hulan.

Opilá chtěla řídit

Policie vyzvala ženu, aby vypnula motor a vystoupila, ta to ale odmítla. Proto strážníci zakročili a řidičku zpacifikovali. Obě kamarádky měly dokonce tolik alkoholu v krvi, že nebyly schopné prokázat svou totožnost. Opilé matce se téměř nepodařilo občanský průkaz vůbec vytáhnout a druhá žena ho pro jistotu s sebou ani neměla. Při diktování svého jména pak dokonce zapomněla, kdy se narodila.

„Na policejní služebně nakonec skončila sedmatřicetiletá žena a její dvouleté dítě, neboť matka nebyla zjevně schopna se o svého potomka postarat,“ dodal Hulan.

Ani cesta na stanici nebyla pro strážce zákona žádný med. Opilá žena při jízdě začala okopávat policejní vůz a strážníky slovně napadala. Dokonce jim i vyhrožovala svými známými, kteří policisty takzvaně „svléknou z uniformy“. Matka dělala potíže i před služebnou, kdy odmítala cestu dovnitř. Jeden z policistů si ji musel dokonce přehodit přes rameno. Žena se ale bránila a zapřela se nohama o zárubně.

Matka měla v krvi 2 promile, o dítě se musela postarat policie

Potom, co ji strážníci konečně dostali dovnitř, jí dali dýchnout. Nezodpovědná matka měla v krvi přes dvě promile alkoholu. O dvouletého syna se následně na policejní služebně postarali policisté, za což jim byl otec po příjezdu vděčný a za chování matky svého syna se omlouval.

Sedmatřicetiletá žena je v tuto chvíli podezřelá z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby a přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Avšak ve finále může být stíhána i pro trestný čin, a to ohrožení mravní výchovy mládeže. Za to by jí v případě odsouzení hrozil trest odnětí svobody až na dva roky,“ uzavřel Tomáš Hulan.

Podívejte se na sestřih z kamer: