Muž je na útěku už třetí den. Má štíhlou postavu, hubený obličej a v něm výrazné akné.

„K osobě podezřelého můžeme sdělit, že ten byl v minulosti již celkem sedmkrát stíhán a to jak pro majetkovou, tak i násilnou trestnou činnost,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Ten zároveň sdělil, že policie má informace k ženě, kterou označovala za důležitou svědkyni. „Jedná se o osobu, která byla v blízkosti podezřelého 17. a 25. 1. Tato dvaadvacetiletá žena, či dívka, byla kriminalisty a pražskou zásahovou jednotkou zadržena již v noci na čtvrtek v Praze 4. O jejím zadržení jsme ale nemohli z taktických důvodů informovat dříve než dnes,“ uvedl Hulan.

Ukázalo se totiž, že tato zadržená je blízkou osobou podezřelého a na loupežném přepadení se také podílela. Proto je nyní obviněna z trestného činu loupeže a je umístěna v cele předběžného zadržení. Podle informací iDnes.cz jde o pachatelovu manželku.

Vzhledem k tomu, že přepadení se muž dopustil s pistolí v ruce, je nebezpečný a lidé by se ho neměli snažit sami zadržet. Veškeré informace o něm ale hlaste na linku 158.

Holčičce mával zbraní před hlavou

Z kamerových záznamů je vidět, že muž po vstupu do herny přijde směrem k baru. Poté namíří na obsluhující ženu pistoli. V tu dobu na baru sedí její malé dítě. Barmanka uskočí ke zdi a zvedne ruce. Muž mává zbraní jen kousek od nevinného dítěte.

Video
Video se připravuje ...

Video z loupežného přepadení herny v Praze Policie ČR

Barmanka začíná spolupracovat. Ukáže lupiči, kde má tržbu. Dítě stále vše sleduje. V nestřežený okamžik žena popadne holčičku a jde ji ukrýt na záchody, kde ji zamkne. Následně se vrátí zpět k baru a spolupracuje s ozbrojeným mužem, aby jí ani dítěti neublížil.

Až poté stihne zavolat o pomoc, muž si mezitím vezme desítky tisíc korun a zmizí v ulicích. Vše trvalo necelých pět minut.

Podívejte se na fotky i video z místa přepadení:

Fotogalerie
21 fotografií