Osobní vozidlo, zaparkované uprostřed Václavského náměstí, upoutalo pozornost hlídky strážníků v pondělí odpoledne. Vůz měl otevřené dveře u řidiče a koukaly z něj jen nohy. Kolem vozidla byly navíc rozházené věci včetně autorádia.

Když strážníci k autu dojeli, zjevně pomatený muž se uvnitř zabouchl a s nožem v ruce začal devastovat interiér automobilu a uřezávat bezpečnostní pásy. Překvapení muži zákona jej několikrát vyzvali, aby svého chování nechal, a nakonec se jim ho podařilo zpacifikovat.

Takto vypadal zásah proti muži:

„Protože se muž nezdál být docela při smyslech, strážníci na místo přivolali záchrannou službu. Ta si mladíka následně převzala a převezla ho za asistence další hlídky městské policie na psychiatrii. Celou věc poté předali Policii ČR,“ doplnil pro Blesk.cz mluvčí strážníků Jan Čihák.

S botičkou na chodníku

Na jednom z nejfrekventovanějších náměstí v Česku na ostrůvku mezi přechody ale auto poté zůstalo. Městská policie dala autu na okno oznámení o přestupku a také botičku. „Botičku jsme na auto nechali umístit kvůli vyšetřování případu a poté kvůli bezpečnosti, aby jej nikdo neodcizil,“ vysvětluje mluvčí policie Tomáš Hulan.

Vozidlo s botičkou stojí již několik dní uprostřed Václavského náměstí.
Autor: David Malík

V tuto chvíli auto stojí na chodníku už třetí den a podle zákona tam může být až třicet dní. „Pro osobní věci mladíka, který nakonec skončil na psychiatrii, si už přišli jeho příbuzní a převzali si i klíče od automobilu, záleží tedy jen na nich, kdy si zažádají o odstranění takzvané botičky a vozidlo si odvezou,“ popsal nakonec Hulan.

Kuriózní situaci si mezitím fotí stovky turistů procházejících Václavským náměstím denně.

Podívejte se na fotky auta s botičkou i snímky ze zásahu: 

Fotogalerie
16 fotografií