Podle dostupných informací na místě boural linkový autobus. Úmrtí potvrdili záchranáři.

„Na místě bylo sedm zraněných, ti byli zraněni lehce, mají tržné rány v obličeji. U jedné ženy probíhala do příjezdu záchranné služby resuscitace, dispečer naváděl volající, my jsme potom pokračovali, ale bohužel přes veškerou snahu oživovací pokusy nebyly úspěšné,“ potvrdila událost redakci Blesk.cz mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Prohlédněte si úsek, kde k bouračce došlo:

„K havárii linkového autobusu došlo krátce před 5:45 ráno mezi obcemi Středokluky a Kněževes. Autobus havaroval do stromu, jelo v něm 20 cestujících. Příčina havárie je předmětem vyšetřování,“ doplnila mluvčí policie Jana Dětská. Policisté po nehodě místo uzavřeli, krátce před polednem se sem vrátila běžná doprava.

Silnice je v místě tragédie namrzlá a klouže, podle informací Blesk.cz zde také velmi silně fouká vítr. Na základě informací policie nelze příčinu nehody v současnosti předjímat.

Navzdory těmto informacím přímo na místě nehody dopravce připustil, že kluzká vozovka sehrála svou roli.

„Prvně bych chtěl říct, že velmi lituji události, která se stala. Řidič se omlouval za to, co se stalo, prý dělal, co mohl. Po kluzké vozovce se mu ale nepodařilo autobus zastavit, sjel mimo vozovku a narazil do stromu. Je to šestapadesátiletý řidič, má za sebou 26 let praxe jak v nákladní, tak v autobusové dopravě. Toto je linka, kterou jezdí pravidelně,“ prozradil Ludomír Landa, místopředseda představenstva dopravce ČSAD MHD Kladno.

Samotný řidič autobusu by se podle dostupných informací měl nacházet mezi zraněnými, které odvezla záchranka do kladenské a motolské nemocnice. Středočeským záchranářům přijeli podle mluvčího pražských záchranářů Dominika Horna asistovat i kolegové z metropole.

Podívejte se na místo tragické dopravní nehody:

Fotogalerie
30 fotografií