V úterý krátce po čtvrté hodině ráno přijali policisté oznámení o vozidle, které se pohybuje po Masné ulici, nesvítí a při jízdě vydává zvláštní zvuky. Policejní hlídka ihned na místo vyjela a začala po automobilu značky VW Golf pátrat.

„Kolegové zanedlouho v Masné ulici nalezli stojící nastartované auto, které odpovídalo popisu. Zjistili také, že vozidlo je nabourané a že za volantem sedí muž, který je zcela evidentně pod vlivem alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Řidič se nakonec sám doznal, že po cestě naboural několik zaparkovaných aut. Pětadvacetiletý muž následně nadýchal dvě promile alkoholu, test na drogy u něj prokázal požití kokainu.

Škoda 150 tisíc 

„V té samé ulici pak policisté postupně nalezli celkem deset poškozených zaparkovaných vozidel. Podle všeho tam řidič nezvládl řízení a ve směru jízdy od ulice Dlouhá naboural vozidla zaparkovaná po levé straně vozovky. Způsobená škoda byla vyčíslena na 150 tisíc korun. Nejde ale o konečné číslo,“ dodala Martínková.

Řidič dále podstoupil lékařské vyšetření, policie mu zadržela řidičský průkaz a zahájila s ním trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Vzhledem k tomu, že jízdou pod vlivem drog a alkoholu způsobil dopravní nehodu, hrozí mu v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky. Pro další vývoj trestního řízení budou rozhodující zejména výsledky lékařského vyšetření. Závěrem nutno zmínit, že muž s policisty od počátku spolupracuje a svého jednání lituje,“ uzavřela mluvčí.

Podívejte se na video muže, který naboural 10 aut:

Video
Video se připravuje ...

Opilý a zfetovaný řidič naboural 10 aut v Masné ulici. Policie ČR