Před desátou hodinou dopolední přišli dva muži do prodejny v Dlouhé ulici. I když obchod nebyl ještě otevřen, prodavačka vyšla zákazníkům vstříc a pustila je dovnitř o něco dříve. Jednoho z nich poznala, jelikož měl vybraný šperk ke koupi z předchozího dne.

Cizinci si chtěli daný šperk znovu prohlédnout a dokoupit k němu náušnice. Následně se s prodavačkou domlouvali na provedení platby, a protože chtěli platit hotově, odešli do vedlejšího bankomatu, který ale nefungoval. Proto se rozhodli zaplatit kartou.

Spoutali prodavačku a uloupili šperky za miliony

„V momentě, kdy sahala vstřícná žena pro terminál, dvojice na ni zaútočila. Lupiči srazili prodavačku na zem, odnesli ji do zázemí prodejny, kde ji také spoutali rychlopouty,“ popsal situaci tiskový mluvčí policie Tomáš Hulan. Následně začali rychle jednat a pobrali vše, co mohli unést. Z prodejny tak odnesli diamanty, náhrdelníky a další šperky v hodnotě několika milionů korun.

„Dalším prošetřováním, především výslechem napadené prodavačky, kriminalisté zjistili, že pachatelé měli být ozbrojeni krátkou střelnou zbraní a byli velice luxusně a slušivě oblečení. Zároveň poškozená také uvedla, že hledaní hovořili rusky a anglicky,“ uvedl Tomáš Hulan.

Kriminalisté proto prosí veřejnost o pomoc. „Pokud byste kdokoliv muže na záběrech poznal, znal jste jejich totožnost, případně místo pobytu nebo pohybu, předejte nám tyto informace prostřednictvím linky 158,“ dodal Hulan.

Policie také upozorňuje provozovatele hotelů a ubytovacích zařízení v centru metropole. Je možné, že hledaní cizinci přijeli do Prahy s jasným cílem loupeže na takzvanou otočku. „ Z toho důvodu se mohli ubytovat na jednu dvě noci nedaleko místa činu,“ uzavřel tiskový mluvčí.

Neznáte tyto cizince, kteří napadli prodavačku a uloupili šperky za miliony?

Video
Video se připravuje ...

Tito dva cizinci uloupili šperky a diamanty v Dlouhé ulici za několik milionů korun. Napadli i prodavačku. Neznáte je? Policie ČR