Krátce před nedělní 20. hodinou si policejní hlídka všimla černého mercedesu, který jel v protisměru a neměl rozsvícená světla. Když muži zákona chtěli vozidlo zastavit, řidič na ně nejdříve nereagoval.

Všiml si jich až po nějaké době, zastavit ale nehodlal. Policii začal ihned ujíždět. Projížděl zákazy vjezdu i jednosměrky v opačném směru, čímž ohrozil spoustu dalších lidí. Zastavit se ho podařilo o několik kilometrů dále, a to na křižovatce ulic Křimická a U Statku v Horních Měcholupech.

Vyděšená dcera v autě

Muž se ale i přesto nehodlal vzdát a policisté mu hrozili dokonce zbraní v ruce. Nemilé překvapení je čekalo, když chtěli z auta řidiče zpitého pod obraz vytáhnout. V autě s ním seděla naprosto vyděšená třináctiletá dívka.

Řidič se s hlídkou chtěl i nadále prát a té trvalo ještě nějakou dobu, než muže zklidnila. Pro vystrašenou dívku si během chvíle přišla matka, která bydlela nedaleko. Ujíždějící řidič byl podle informací z místa otcem mladé slečny.

Podívejte se na video z místa:

„Při dechové zkoušce muž nadýchal až k hranici tří promile. Na základě toho mu na místě také policisté odebrali řidičský průkaz,“ řekla mluvčí policie Iveta Martínková. Otci k tomu navíc s velkou pravděpodobností hrozí vězení za obecné ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podívejte se na fotky z místa:

Fotogalerie
6 fotografií