Kriminalisté už od 9. září řeší případ vloupání do vozidla zaparkovaného v ulici K Radotínu v Praze 5. Neznámý pachatel tu krátce před třetí hodinou odpoledne vykradl auto se dvěma taškami, které nechal jejich majitel zcela viditelně na sedadle. Když je lupič na sedadle spatřil, neváhal, rozbil okénko a cestovní tašky odcizil.S nimi pak zaběhl do blízkých keřů, odkud původně i přišel. V té době pachatel zřejmě ještě vůbec netušil, že si s sebou odnáší věci za bezmála sedm set tisíc korun. Uvnitř zavazadel se totiž nacházela finanční hotovost v řádech statisíců, dámské hodinky značky Breitling a jiné šperky, kosmetika, oblečení a boty.

Zloděj bez tváře

Policisté v rámci prověřování případu zajistili kamerové záznamy, které zachycují nejen samotné vloupání do vozidla, ale i příchod a útěk podezřelého muže. Policii se ale muže i po více než dvou měsících nepodařilo najít, a obrací se tak na pomoc veřejnosti.

„Někdo by jej mohl poznat například podle stylu chůze či oblečení. Kriminalisté se proto nyní po vyčerpání ostatních možností obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k podezřelému muži zachycenému na videozáznamu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158,“ řekla tisková mluvčí policie Iveta Martínková.

Detektivové rovněž disponují fotografií odcizených dámských hodinek. „Je velice pravděpodobné, že se je pachatel bude snažit prodat. Pokud má někdo k těmto hodinkám jakékoli informace, prosíme, aby se policistům také ozval,“ dodává Martínková.

Kriminalisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a krádež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Fotogalerie
6 fotografií