Loupež jim nevyšla. Začátkem září kolem poledne vzali dva muži do rukou páčidlo a snažili se  v přízemí rodinného domu na Proseku vypáčit okno. Podivné zvuky ale uslyšela majitelka domu, která nelenila a zašla se podívat, co se děje. 

Video
Video se připravuje ...

Dvojice mužů se chtěla vloupat do rodinného domu na Proseku. Krádež jim zhatila majitelka domu. Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Žena na ně zakřičela a oba se dali na útěk. Následně zavolala své dceři, co se stalo a ať rychle přijede z práce domů. Dcera na místo dorazila během pár minut, a když přicházela k domu, tak narazila na dva podezřelé muže,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Ulhaní zloději

Dcera majitelky domu se jich zeptala, co v okolí jejich domu pohledávají. Od mužů se jí dostalo pohotové odpovědi, že jsou policisté a vyšetřují tady právě ono zmíněné vloupání. K tomu jí ukázali rychle nějakou kartičku, na které byl nápis Policie.

„Oba muži pak z místa rychle odešli. Až posléze žena zjistila, že se jednalo právě o ty muže, kteří se pokusili o uvedené vloupání. Kriminalistům se při prošetřování podařilo získat kamerové záznamy a nyní znají podobu podezřelých,“ dodal Daněk.

Ulhaným zlodějům za krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody hrozí v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody. Policisté dále vyzývají všechny, kteří by podezřelé poznali, aby neprodleně kontaktovali linku 158.